Какво да направите в ситуация, в която се изисква допълнително плащане и портфейлът ви е празен? Не е необходимо нервно да сравнявате банковите оферти. Когато е необходимо да доплатите в офиса, възниква въпросът откъде да вземете парите. Изобщо не е нужно да вземате назаем, тъй като има други, по-благоприятни решения.

Защо трябва да плащам?

   Много хора не разбират защо се изисква да плащат на данъчната служба допълнителни пари. Има много причини, поради които може да се окаже, че трябва да доплатите в края на данъчната година. Най-честата ситуация е изплащането на по-ниски аванси от работодателя. След това в края на годината е необходимо да се плати липсващата сума.

  Необходимостта от плащане на липсващата сума на данъка трябва да се вземе предвид и от хората, които не са плащали авансови плащания през данъчната година, но са продали например апартамент. Следователно на практика има много причини, поради които трябва да се плаща допълнително, и те не винаги са резултат от грешки или пропуски.

Нямате средства за плащане на данъка?

  Повечето данъкоплатци, когато разберат, че трябва да плащат допълнително, без да разполагат със свободни средства, обмислят да вземат заем от банка. Това решение е добро, въпреки че отнема време – банковите предложения трябва да бъдат внимателно сравнявани, а семейството или приятелите също може да нямат налични средства. Алтернатива? Подаване на заявление до данъчната служба.

Разделете на вноски или отложете датата на плащане

  Може да е изненада за много хора, но ръководителите на данъчни служби разполагат с инструменти, с които могат да помогнат на данъкоплатците, които нямат средства да изплатят дълговете си. Има две възможности: плащания на вноски или отлагане на датата на плащане на цялата сума на данъка.

Вземете гратисен период от данъчната служба

  Ако отложите сроковете за плащане на данъци, това ще ви даде време да потърсите пари. Данъчната служба е наясно с кризата и е готова да предостави всякакви облаги. Вече писахме за това кой и как ще може да получава данъчни облекчения по време на коронавирусната криза. Ако бизнесът е пострадал от кризата, но държавата не планира да помогне, попитайте за отлагане на вашето изплащане.

Източник: ipotechen-credit.com