Класическа рокля от трико

Джърсито е еластично, но за разлика от обикновените плетива приляга много по-добре на тялото, поради което е идеално за елегантни вечерни рокли. За лятно парти ще бъде подходяща рокля с шарка на малки цветя, но не трябва да е много пъстър принт – търсим нюанси в подобен тон, като виолетово, пастелно розово и ярко червено на бял фон . Тази елегантна  рокля от трико е прилепнала по тялото в горната част и леко разширена в долната си част и е с ефектно издължени страни, което дава малко живот на тази класическа кройка. Презрамките са широки, прави, без никакви декорации, а облото деколте е декорирано с тясна, сатенена кант. На височината на талията има декоративни радиални набирания, събрани на възел, които ефектно маскират липсата на талия или изпъкналия корем.

Модна лятна рокля кимоно

Ръкавите на кимоното са идеални за лятото – имат свободна, ефирна форма и не е нужно да се притеснявате от грозни петна от пот под мишниците върху елегантна рокля. Ръкавите не са много дълги, стигат до лактите, нямат и маншети. Свободната кройка характеризира цялата рокля, но въпреки това е много полезна за фигурата . Това се дължи на отслабващите, надлъжни плисета, които минават през средата на роклята. Високо над линията на талията има и две ленти, които могат да се завържат на възел, което визуално ще стесни фигурата . Цветът на роклята кимоно е ярък, като модното маслинено зелено или пастелно жълто, а в стайлинга за партито добавяме аксесоари с модерен, метален отблясък.

Блестяща рокля с една презрамка

Това е още една плетена рокля, но тук вместо елегантен модел има ефектен блясък. Роклята нежно се прелива върху силуета и въпреки че няма талия, подчертава добре формите , но можете да поставите голяма брошка или декоративна метална игла под бюста, за да подчертаете по-добре пропорциите. Плетената рокля е на една презрамка, която оптически отслабва . Подгъвът около деколтето и презрамките е тесен, обшит с лъскави пайети, което придава по-официален вид на широката плетена рокля . Цветът може да е неутрален, но избягваме тези много бледи нюанси– струва си да изберете например лицево кафяво, тъмносиньо или антрацит. Бляскавите аксесоари пасват най-добре на плетен тоалет, а ако избираме ежедневни кройки, като еспадрили на клин, те трябва да са с животинска шарка или контрастен флорален принт.

Мини в стила на 60-те години

Къса рокля в стил 60-те с А-линия и дълги камбанки. Официалната рокля е с много дълбоко, изострено деколте, но се закопчава частично с декоративни катарами, така че в крайна сметка не разкрива толкова голяма част от тялото. Десенът на роклята също препраща към ретро модата – психеделичен е, в интензивни цветове, равномерно разпределени, за да не удебелява фигурата. За мини рокля носим елегантни, равни обувки или джапанки на квадратни колони. Едноцветен или неутрален бежов стил ще изглежда най-добре , защото големите контрасти могат не само да добавят тежест, но и да направят шареното мини да изглежда по-малко елегантно.

Официална рокля от лен

Ленът е материя, която се вписва перфектно в небрежната елегантност. Ленената рокля ще е подходяща за по-свободно парти, като кройката й може да прилича повече на тези ежедневни кройки, въпреки че винаги ще е полезен някакъв декоративен акцент – например обикновена туба с широки презрамки с декоративни ламели на талията, клош мини е украсена с училищна, контрастираща яка, а роклята с А-силует е завършена с широки сатенени подгъви и има яка на ризата на врата. Освен това избираме цвят, различен от бежовия за партито – аквамаринено зелено, керемидено червено, розово, тъмно жълто, наситените нюанси на синьото са сред най-модерните. Аксесоарите също са в наситен нюанс, който пасва чудесно на цвета на роклята.

Бяла рокля с цветна бродерия

Бяла рокля за лятно парти е дълга почти до пода, но вместо луксозна вечерна материя имаме трикотажна тъкан с декоративна, рипсена тъкан. С такава дължина можете да си позволите много дълбоко деколте, както отпред, така и отзад , а ако все пак подобна кройка ви се стори твърде смела, просто облечете отдолу сатенена блуза с къс ръкав. Бялата рокля е с декоративна, цветна бродерия на талията – има отслабващ ефект, но и прави белите плетива по-малко небрежни. Цветовете на останалите аксесоари избираме така, че да подхождат на декоративната бродерия, но могат да бъдат и в съвсем различен стил от роклята. Има и бяла мини рокля с бродерия, но в случая тя е с по-свободна кройка и не е от трикотаж, а например от коприна или тънък шифон. Има повече бродирани акценти – цветни вложки се появяват на деколтето, на ръкавите, минават диагонално по бедрата или по гърба. Те обаче не са толкова многоцветни – избираме един силен нюанс като червено или метличино синьо. Бяла мини рокля се носи със сребърни сандали тип стилет и елегантни, етнически бижута.