Нека да видим кои са материите, подходящи за изработка на спално бельо и да се запознаем с техните характеристики, които много ще ни помогнат при избора на подходящите опции.

Памучни тъкани

Ранфос

Ranfors е плат, изработен от 100% памучен конец, чиято плътност на тъкане е по-висока от тази на лена. Изключително здрава и издръжлива, материята е уникално хигиенична. Екологичните и хипоалергенни продукти перфектно абсорбират влагата, създават комфортна топлина през зимата и благодатна прохлада през лятото. Ранфосът е с комфортна и мека текстура, затова е чудесен вариант за изработка на бебешко спално бельо.

Микрофибър

Микрофибърът е 100% памучен плат, който се появи сравнително отскоро на пазара на спално бельо. Микрофибърните продукти се отличават с достъпна цена, лесна поддръжка и устойчивост на деформация. Тъканите, изработени от микрофибър практически не се набръчкват, нито пък се образуват завалвания и неравности.

Копринени тъкани

Естествена коприна

Спалното бельо от естествена коприна е едно от елитните текстилни изделия. Цената на такива комплекти е доста висока, но си струва човек да я плати, заради невероятната красота и уникалните тактилни усещания. Специалната технология на тъкане и изключителната здравина на конците удължават живота на коприненото спално бельо. Затова можете спокойно да го ползвате в продължение на десетилетия, без през това време то да загуби дори частица от изтънчеността и яркостта на шарката. Материалът обаче е взискателен и изисква грижи – нуждае се от деликатно пране или професионално химическо чистене. За сметка на това пък естествената коприна е хигроскопична, дишаща, не се наелектризира, не привлича прах и предотвратява размножаването на патогенни микроби.

Естествената коприна не охлажда кожата при допир, но поради своите специфични свойства тя бързо се адаптира към телесната температура. Уникалният блясък на тъканта се запазва в продължение на много години, искрящ и блестящ в различни нюанси и полутонове, на чието разнообразие винаги можете да се насладите в зависимост от това от кой ъгъл пада светлината. Спалното бельо от естествена коприна не се мачка и не се плъзга.