За повечето историци произходът им датира от дванадесети век и по-точно от Източна Арабия. Дизайнът е бил с отворена пета, лек, с предна част под формата на връх, с много тънка подметка, която едва е подържала крака. Те били направени от плат и украсени с деликатна и фина бродерия, но били използвани само от мъже, носещи титли като шейх, емир или султан.

По-късно тези добре познати чехли са подарявани на жените, които са били част от харемите на тези могъщи лидери, но не като подарък за тях, а за да ги предпазят от бягство.

В това поколение на лудост, стрес, бързане навсякъде, без да спираме за миг, ние сме склонни да прекарваме много време далеч от дома и в повечето случаи го правим без подходящите обувки.

Дали защото са прекалено тесни, разхлабили са се с времето или са специфични за работата, която вършите, общоприетото заключение е, че краката ви в крайна сметка са също толкова износени, колкото и вие.

Поради тази причина след дълъг и интензивен работен ден със сигурност ще искате да се приберете вкъщи и да се настаните удобно, да свалите работните си дрехи и да се почувствате по-скоро себе си, да седнете на дивана, в любимия си стол или в онзи малък ъгъл на терасата, която имате само за вас и вашите моменти.

Но без съмнение, най-добрият от всички моменти е да свалите обувките си, независимо дали са с токчета, равни обувки, мокасини или сандали, защото няма нищо сравнимо с комфорта.

Когато краката ви докоснат домашните чехли, усещате как цялото ви тяло се отпуска, загърбвайки натрупания стрес от деня. И въпреки че в повечето случаи това е област, която сме забравили, в краката можем да намерим отражението на всички части на нашето тяло, независимо дали са органи, мускули или кости и разбира се, това на нашите емоции, причини повече отколкото достатъчно, за да им осигури комфорта и глезотиите, от които се нуждаят .

Източник: https://pantofi-bg.com/chehli