Има защо да се притеснявате на кой ще поверите инсталацията на нов водомер. Издаденото предписание от водопроводното дружество доставчик има известни критерии, които абонатите задължително трябва да покрият. Те се отнасят най-вече до това да се осигури висок потенциал от удобство и функционалност, което напълно да гарантира коректно и прецизно изчисляване на реалния разход на потребена вода. Едно от ключовите условия за вик смяна на водомери е да се наеме лицензиран водопроводчик. Кои са причините за това условие и наистина ли е улеснен режима на подмяна с използването на професионални услуги ще споделим в днешната тема.

Етапи и критерии за подмяна на стар водомер с нов

Няма как да използвате вода и да не плащате за това удобство. Начисляването на фактурите се основава на периодично, месечно установяване на показанията, които са в основата на това да заплатите реалния разход, който сте направили. Когато става въпрос за подновяване на измервателното съоръжение е необходимо да вземете под внимание някои основни принципи за изпълнение. Вижте повече тук.

Критичните точки, които имат значение за извършването на такъв тип услуги са свързани с:

  • Наемането на експерти, които задължително притежават лиценз за провеждане на такива дейности;
  • Опознаване на вида водомери, които са определени от доставчика като прецизни и надеждни;
  • Точно и коректно спазване на изискуемите нормативни действия за подмяната на устройството за измерване на разхода на вода;
  • Издаване на документи, които задължително гарантират узаконяването на новото измервателно устройство.

Всеки един етап от извършването на услугата е определящ за това да се подобрят условията по начин, който  наистина удачен, ефективен и гарантиращ точното и коректно отчитане на водата, която сте използвали през предходния месец. Основателна е причината да се инвестира в лицензирана услуга, защото това би ви спестило време, усилия и разходи.

Особености

Редица фактори и особености има по отношение на създаването на отлични условия за използването на вода и отчитането ѝ. Водомерите са основните уреди, на които абонатите разчитат за да се гарантира ефективност, удовлетворение, коректно и рентабилно оборудване.

Същественото както вече подчертахме е да се наеме екип с лиценз, което би ви спестило не малко усилия и тревоги по отношение на провежданата процедура. Друга фокусна точка е изора на водомер. тъй като страната ни е подписала Директивата за подобряване на енергийна ефективност то това следва да покаже, че абонатите задължително до януари 2027 година трябва да заменят старите аналогови водомери с такива с дистанционно отчитане. Главното, което е приоритетно а се вземе предвид са:

  • Избора на водомер, който да отговаря на изискванията на доставчика на вода без значение дали е топла или студена;
  • Устройството да бъде тип с дистанционно отчитане за оптимизиране на разходите;
  • Да е с гарантирано качество и добри експлоатационни показатели;
  • Да се инсталира според конкретни провела чрез монтаж на радиопредавател и други.

Сложно е да се постигне висок потенциал от опции и решения за създаване на един по-иновативен и удобен за прилагане метод за отчитане, тъй като водомерите с дистанционно отчитане не изискват ангажираност от страна на абонатите. Прочетете още по темата.

Скъпа ли е смяната?

ВиК услугите през последните години поскъпнаха и това е логично следствие от икономическите процеси, които с наблюдават в световен мащаб. Когато се търси една по-добра оферта ви съветваме да направите подробен анализ на фирмите, които притежават такъв лиценз и да си изберете тази, която предложи по-добри условя.

Независимо от това, че услугата е от скъпите то ви съветваме да погледнете на нея като на инвестиция, защото в крайна сметка инсталацията на модел с дистанционно отчитане ви осигурява:

  • Повече свобода;
  • Спестяване на време;
  • Коректно и прецизно отчитане на реалния разход;
  • Оптимизиране на средствата за вода и намаляване на загубите.

Има доста екипи, които притежават лиценз за провеждане на свяна, но само онези, които имат опит и са компетентни си струва а поканите в дома си.