ПОДДЪРЖАНЕТО НА КАНАЛИЗАЦИЯТА В КУХНЯТА В ДОБРО СЪСТОЯНИЕ МОЖЕ ДА НЕ Е НА ПЪРВО МЯСТО В СПИСЪКА ВИ С ЖИТЕЙСКИ ЦЕЛИ, НО КОГАТО ЗАПУШВАНЕТО НА КАНАЛИЗАЦИЯТА Е В РЕЗУЛТАТ НА ЛОШИ ПРАКТИКИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТРЪБИТЕ, ТОВА МОЖЕ ДА СТРУВА ДОСТА СКЪПО.

Aко четете този текст, защото мивката ви прелива и имате нужда от бърза помощ, ние сме завършили пътуването ви с пълен кръг тук, в статия 3, където предоставяме множество съвети и трикове, които обикновено се използват за отпушване на кухненски канали и запушвания, без да се налага да правите разходи и неудобства, свързани с повикването на водопроводчик.
Изберете и вижте какво работи за вас!

ПОМОЩ! КУХНЕНСКАТА МИ МИВКА Е ЗАПУШЕНА, КАК ДА Я ИЗЧИСТЯ?

Най-бързият, най-лесният и най-евтиният начин за отстраняване на дребни запушвания на канализацията е и един от най-ефективните – вряла вода. Ако в мивката ви се е събрала вода, която не се оттича, първо трябва да я отстраните. Използвайте чаша, за да загребете водата в кофа, така че след като врялата вода се излее, да може да премине с по-голяма скорост през канала, за да изчисти запушването. Като внимавате да не се изгорите, просто изсипете голямо количество (голяма тенджера) вряла вода в мивката и изчакайте да видите дали нещата ще се изчистят.
Възможно е да се наложи да повторите този процес няколко пъти, като всеки път изхвърляте с кофа неподвижната вода, но този трик обикновено се прилага успешно при запушване на мивка в домакинството, особено ако го използвате заедно с плунжвер.
Ако запушването е упорито, можете също така да изсипете около половин чаша сол в канала и да я оставите да престои няколко минути, преди да добавите врялата вода. Ако методът не помага, потърсете професионалист – Шалом ВиК.

КУХНЕНСКАТА МИВКА Е ЗАДРЪСТЕНА ОТ МАЗНИНИ, КАК ДА Я ОТБЛОКИРАМ?

Бикарбонатната сода и оцетът са спасителите на вашата канализация. Вземете сода за хляб и изсипете малка чаша от нея в канализацията. След това изчакайте две или три минути. След това изсипете една чаша бял оцет. Това ще създаде пенлива пяна. Изчакайте десет минути, след това изсипете чаша дезинфектант и накрая малко топла вода, за да отмиете остатъците.

ОТВОДНИТЕЛНИТЕ ТРЪБИ НА МИВКАТА МИ СА ЗАПУШЕНИ С ПАРЧЕНЦА ХРАНА, КАК ДА ПОЧИСТЯ МИВКАТА СИ?

Гуменото бутало е удобен малък инструмент, с който да раздвижите нещата отново. Като просто вкарва въздух в тръбата и след това използва засмукване, за да я върне обратно нагоре, буталото често успява да изхвърли храната, която е полепнала по тръбата, и да раздвижи нещата отново.
Ако имате двойна мивка, първо запечатайте втората страна с мокра кърпа или тапа. За да използвате правилно буталото, трябва да създадете плътно уплътнение около него, затова напълнете страната на мивката, която възнамерявате да потопите, с достатъчно вода, за да покрие камбаната на буталото. Поставете чашата плътно върху целия отвор на канализацията и потапяйте енергично няколко пъти. Когато чуете как засмукването изчиства запушването, извадете буталото и промийте добре канала с топла вода.
Можете също така да опитате да използвате химически препарат за почистване на канали или, за по-екологичен вариант, смес от сода за хляб и оцет. Ако всичко не помага обмислете помощ от експерт – Шалом ВиК.