Когато забележите драскотини по дървения под или  замърсяване, трябва да знаете, че място за тревога нямя. Вашите проблеми могат да бъдат решени от професионалисти по циклене на паркет. За вас е от значение да откриете правилната фирма и да се доверите на майсторите.

Обработката на паркета с подходяща техника за шлифоване не може да ви помогне, ако същият е наводнен и разместен, има по-големи от 5 мм разстояния между отделните дъски, износени са, скърцат, има наранявания от дървояди или образувала се плесен. Всички тези проблеми трябва да се решават глобално – да се реставрира пода, да се пренареди паркета като се спазват всички изисквания по технологията.

На сегашния етап има само един метод за качествена обработка – машинен. В миналото са се ползвали различни ръчни приспособления за премахване на замърсяване и драскотини по пода. Това, разбира се, няма как да е ефикасно сега, нито да осигури нужното качество. Ръчно се снима връхния слой от паркета. За това не са нужни толкова парични средства, но да се премахне стария слой лак е адски трудна работа. В сегашно време при наличие на съвременна техника никой не би пожертвал толкова ценното си време. Машинното циклене на паркет е по-скъпо, но позволява да се икономиса време и труд.

Машинната обработка се провежда етапно с различни видове оборудване. Всичко зависи от степента на износването. За дълбоко шлифоване , когато паркета е по-стар и има значителни повреди, както и многослойно нанесен лак, се използват барабанен тип машини. Те имат специални места за събиране на праха и това допринася да  се намали замърсяването. Естествено, не е необходимо да си закупите машина, която да ползвате на 10 – 15 години веднъж. За това са професионалните фирми, които имат оборудване за всеки вид дървено покритие и могат да решат всеки проблем на пода.

За циклене на паркет със средни или незначителни дефекти, както и за шлифоване преди нанасяне на лак или масло, се използват дискови машини. Ето защо е необходимо да се доверите на професионална фирма. Професионалистите разполагат с нужната техника за справяне с такива случаи като обработка на ъгли и первази. На професионалистите може да разчитате и за избора на подходящ лак или масло, както за цвят, така и за качество.

За да сте сигурни в крайния резултат от цикленето на паркета, разгледайте предложенията в интернет. Доверете се на търсачката и ще направите правилния избор. Професионалистите ще направят оглед на състоянието на пода и ще изберат най-подходящия метод за случая.