Много родители срещат огромни затруднения при съхранението на детски играчки. Обикновено те са разпръснати по цялата стая, а малчуганите играят само с една или две от тях. Но съществуват много интересни и креативни решения, които ще ви помогнат да поддържате къщата в ред и едновременно с това детето няма да бъде лишено от своите забавления. Нека видим някои от тях.

Красивата, пъстроцветна ракла, изработена от леки материали, например, ще бъде не само една страхотна декорация за детската стая, но и чудесно решение за съхранение на детски играчки.

Ако няма място за ракла, всяка една голяма торба може да ви свърши същата работа. Дори бихте могли да си я ушиете сами от памучен плат, например. Ако добавите дантелен или друг шнур в горната част, това ще ви позволи да стегнете отвора и да я затворите, за да се минимализира риска от изсипването на играчките на пода.

Друг вариант е да използвате стари чанти и да поставите в тях, например, плюшените играчки и други по-дребни детайли. Ако детето ви има колекция от супергерои, те също могат да намерят място в тях.

Още една креативна идея е в чантата да поставите твърда кутия, която да й придава геометрична форма да и гарантира стабилността й. Можете да позиционирате такава чанта в ъгъла на стаята, както и да я окачите на закачалка, на нивото на гърдите на детето. Когато иска, то ще извади играчките от чантата, а след това ще ги прибере обратно там.

Кутиите, облепени с плат, са друга алтернатива. Те са леки, красиви и безопасни. И, разбира се, отлична декорация за всеки интериор.

Ако детето ви разполага с впечатляваща колекция от коли, направете му гараж – един вътрешен рафт в някой от шкафовете е напълно достатъчен. Ще се убедите колко подредено ще стане вашето съкровище. Всеки път ще „паркира“ колата си в гаража, след като се е наиграло с нея на воля.