Ако банята е много малка, тогава често плотът ще бъде не на място, а мястото за съхранение ще е организирано с помощта на висящи рафтове и скринове. Преди това присъствието на подобен скрин в банята можеше да бъде доста изненадващо, но днес тенденциите се промениха и скринът става толкова необходим, колкото самия душ или мивка. Тук можете да поставите кърпи, продукти за лична хигиена, всякакви почистващи и перилни препарати и други предмети, които може да са необходими в банята.

Скриновете, като правило, имат малка височина, могат да бъдат с всякаква ширина и са изработени от различни материали. В това отношение MDF е един от най-добрите варианти, който оптимално съчетава цена и качество. Материал като ПДЧ не се препоръчва за използване в такива условия на влага, но дървените изделия са доста приложими, тъй като са обработени със специални импрегнации, покрити със защитни средства и в резултат на това може да издържи дълго време. Най-лесният, най-евтиният и най-устойчив на влага вариант е пластмасов скрин. Но те са крехки и не могат да издържат на голямото тегло, а асортиментът им не радва с голямо разнообразие.

Имайте предвид, че скринът може да бъде не само прав, но и ъглов и тъй като пространството в ъглите обикновено се използва нерационално, това е чудесен шанс да направите дори една не толкова голяма баня функционална. Също така е важно да се обърне внимание на дръжките: качеството на дръжките, затварящите устройства и т.н.

За малки бани са по-подходящи дългите високи шкафове, така наречените моливи: неща, които се използват постоянно, могат да се поставят на долните и средните рафтове, а тези неща и предмети, които се използват много по-рядко на най-горните рафтове. При този тип скринове спестявате много място в широчина, като също така изглежда естетически добре, стилно и подредено. Когато всичко е прибрано в шкафа се избягва впечатлението за разхвърляност на банята.

Източник: Granitogress.com