Съвременните технологии стават все по-активни в различни сфери на човешкия живот. Това се отнася не само за електрониката, но и за спалното бельо. Сега можете да намерите доста необичайни потребителски артикули, които ще имат оригинален печат и уникален външен вид. Спалното бельо с 3D ефект е точно такъв калъф, който се откроява от конкуренцията. По принцип купувачите са привлечени не толкова от материала, от който е направено спалното бельо, а от модела. Триизмерният печат дава възможност за получаване на триизмерно изображение, а не на стандартен повтарящ се шаблон или монохроматично платно.

В текстилната индустрия иновативното 3D спално бельо се превърна в вид ноу-хау. Новата технология за печат се появи на много тъкани, но най-често за това се използва сатенът , тъй като е практичен и отговаря на високите изисквания за качество. Особеността на производството на този материал е двойно тъкане. Платът е изработен от памучен конец , поради което е станал най-популярен за такъв печат. Двойната нишка ви позволява да запазите по-добре цветовете върху платното дори при активно използване и често пране. Освен това допринася за предаването на по-реалистична картина.

Основната характеристика на тези продукти е външният им вид. Изображението, приложено към тъканта, изглежда много по-реалистично от шарките на други модели.

  • Иновативните технологии предават точността и красотата на заобикалящия свят, дори и в най-малките нюанси. Такова бельо запазва всички характеристики, които имат обикновените спални комплекти.
  • За създаване на 3D комплекти се използват хигиенни материали, които не предизвикват алергии, така че могат да се използват дори от деца. Много серии от рисунки, базирани на съвременни анимационни филми и приказки, са насочени към детската аудитория.
  • Спалното бельо върши добра работа за абсорбиране на влагата. 
  • Боядисаният сатен пропуска въздух без проблеми, а бельото придобива свойствата на „дишане“.

Най-често върху повърхността на бельото са изобразени различни пейзажи, животни, нощно небе и детски анимационни мотиви. На съвременния пазар има богато разнообразие от стоки, сред които наистина има от какво да избирате. Често това са ярки наситени изображения, в които се предава целият бунт от цветове. Колкото по-наситени са цветовете, толкова по-впечатляващо и реалистично изглеждат моделите.