Да имате PVC врати за в дома си е страхотна идея, защото те имат толкова много предимства. Някои от тях включват издръжливост, звукоизолация и устойчивост на термити. Освен това са много достъпни.

Устойчивост на термити

Устойчивостта на термити е една от многото причини да замените дървените си врати с пвц алтернатива. Той е не само по-лесен за поддръжка, но дългосрочните спестявания на разходи могат да надхвърлят краткосрочната цена.

Въпреки че не е изненадващо, че PVC вратата е по-добра от дървото, все пак е изненадващо да разберем, че технологията зад материала набира все повече популярност в строителната индустрия. В частност ПВЦ вратата може да се похвали с впечатляващ списък от предимства, включително превъзходна устойчивост на влага и огън, дълготрайна издръжливост и лесен режим на поддръжка.

Най-хубавото на PVC е, че това е материал, който може да бъде формован във всякаква форма, което означава, че вратата на мечтите ви може да се изработи по поръчка.

Издръжливост

Изборът на врата е важна част от цялостния дизайн и декор на вашия дом. Трябва да изберете врата, която не само ще осигури сигурност, но и ще има дълъг живот.

PVC вратите са чудесен избор, защото са много издръжливи. Освен това са устойчиви на деформиране, ръжда и влага. Освен това са леки и изискват минимална поддръжка.

PVC вратите предлагат и различни защитни функции. Например, те са устойчиви на взлом, устойчиви са на влага и са устойчиви на огън. Освен това са лесни за боравене. Предлагат се в различни дизайни и цветове. PVC вратите могат да се използват както за интериор, така и за екстериор.

Ефективност на разходите

ПВЦ вратите са издръжливи, рентабилни и лесни за поддръжка. Те също са огнеустойчиви и няма да се изкривят като дърво. PVC вратите се предлагат в различни цветови варианти, включително бели, кафяви, сиви и имитации на дърво.

PVC вратите са по-евтини от композитните врати, алуминиевите врати и дървените врати. Освен това са издръжливи и издържат на голямо разнообразие от климатични условия. Те са въздухонепроницаеми, което ги прави ефективни за намаляване на шума и изолация.

PVC вратите също са енергийно ефективни. Те помагат да запазите къщата прохладна през лятото и топла през зимата. Вратите също са здрави и имат живот от 30 или повече години. Те също могат да се рециклират и могат да бъдат рециклирани след употреба.

Ниска поддръжка

UPVC вратите се считат за рентабилна и екологична алтернатива на другите видове врати. Те са известни със своите високи изолационни свойства, които могат да помогнат за поддържането на постоянна стайна температура. Освен това са издръжливи и устойчиви на вредители и корозия.

ПВЦ вратите са много здрави, леки и лесни за монтаж. Тяхната непореста повърхност е устойчива на мухъл и могат да се използват меки почистващи препарати за почистването им.

PVC вратите са чудесно решение за тераси, балкони, бани и тоалетни. PVC също е безопасен за използване около деца и домашни любимци. PVC вратите са лесни за почистване и поддръжка, което е голям плюс.

Те също се предлагат в различни дизайни, стилове, цветове и покрития. Могат да се монтират във всеки отвор на врата. Някои PVC врати дори могат да бъдат снабдени със заключващ механизъм на мрежата за допълнителна сигурност.

Звукоизолация

Добавянето на шумоизолация към вратата е чудесен начин за намаляване на шума и подобряване на комфорта в помещението. Може да бъде лесно да го направите сами.

Като цяло, колкото по-дебел е материалът, използван за направата на една врата, толкова по-голяма звукоизолация ще осигури. Например, вратата от фибростъкло е изключително добре изолирана. Можете да получите същите резултати с дървени или стоманени врати. Можете също така да намерите врати със сърцевина от пяна, която ще увеличи вашата шумоизолираща сила.

Друг добър начин за подобряване на шумоизолацията на вратата е да се намалят пролуките между нея и рамката. Използвайки специална пяна и шпакловка, можете да създадете херметично уплътнение.

За ПВЦ врати цени е факторът, който потребителят обмисля преди покупка. За щастие доста фирми за пвц дограма, като например Премиум Пласт, предлагат отлични цени, в които са включени и доставка и монтаж.