Не сте решили колко пелени да включите в регистъра си? По-добре ли е да купите пелени за новородено или за размер едно? По-добре ли е да използвате платнени или еднократни пелени? Започнете тук.

Искало ли ви се е да имате до себе си експерт по бебешкото оборудване, който да отговори на всичките ви въпроси и да ви преведе през процеса на създаване на регистъра за бебето?

Ако има нещо, което научих, когато станах родител, то е, че пелените ще играят важна роля в живота ви през следващите няколко години. Ще мислите за памперси в обозримо бъдеще, независимо дали пазарувате за тях, сменяте ги или измисляте как да избегнете харченето на малко състояние за тях.

Не съм сигурен какъв размер пелени да използвам

Нека започнем с един от най-често задаваните въпроси за пелените: какъв размер да сложите в регистъра си.

Да се опитате да разберете за кой размер пелени да се регистрирате (повечето бъдещи родители решават между новородено и размер) и колко от всеки да поръчате може да се окаже сложно. Затова нека започнем с малко математика за пелените.

През първия месец от живота си новородените се нуждаят от осем до десет смени на пелени на ден. Освен това децата обикновено изхабяват 700 пелени през първите три месеца (известни като етапа на новороденото). (Не се притеснявайте, когато бебето порасне и има по-добър контрол над пикочния мехур, тези нива ще намалеят драстично!)

По-голямата част от пелените за новородени пасват на бебета с тегло до девет килограма, а средностатистическото новородено наддава с три килограма през първия си месец. Макар че е възможно детето ви да носи известно време памперси за новородени, възможно е също така да ги надрасне през първите няколко седмици или, ако е родено по-едро, да ги пропусне изцяло и да премине направо към по-големи размери.

Трябва също да имате предвид, че повечето хора подаряват пелени с размер за новородено на бебешки душове. Не забравяйте и за безплатните подаръци от болницата! Повечето от тях ще ви изпратят вкъщи с голям брой безплатни пелени за новородени, които са идеални за натрупване на запаси.

Бих предложил да се регистрирате за kaufland Памперси БГ за няколко големи опаковки пелени за новородени (120-240 броя) и да приключите с това. В противен случай изберете пелени, които детето ви може да увеличи, като например размер едно (който е подходящ за бебета с тегло 8-14 кг) или дори размер две (12-18 кг).

Имате ли въпроси относно количеството или размера на пелените? За пълен анализ вижте Колко пелени ми трябват за първата година на бебето?

Как да разберете кога е време да повишите размера на пелените си?

Друг често срещан въпрос, който чухме, беше този, с който си спомням, че трябваше да се справям като нова майка след раждането на сина ми.

На първо място, трябва да имате основно разбиране за това какъв размер пелени са подходящи за кои размери на бебето. Размерите на пелените се определят по-скоро от теглото на бебето ви, отколкото от неговата възраст. За по-лесна справка ето таблицата с размери на Pampers Swaddlers:

– Размер 1: 8-14 кг

– Размер 2: 12-18 кг

– Размер 3: 16-28 кг

– Размер 4: 22-37 кг

– Новородено: по-малко от 10 кг

– Размер 5: над 27 кг.

– Размер 6: над 35 кг.

Трябва да използвате теглото на бебето си като първи индикатор за това какъв размер пелени трябва да носи. Когато достигне горната граница на диапазона на теглото на пелената, вероятно е време да преминете към следващия по-голям размер. Въпреки това има още няколко признака, които да следите и които ще ви покажат дали е време да увеличите размера.

– Редовно протичане или издуване. Имате ли много какавиди в дома си? Време е да увеличите размера на пелените, за да ограничите бъркотията. (Съвет: ако сте опитали да увеличите размера, но все още редовно се случва да се издувате или да протичате, може би е време да опитате друг тип пелени с различна кройка, която е по-подходяща за формата на тялото на вашето дете.)

– Погледнете връзките на колана. За да се задържи пелената на място, пелените за еднократна употреба включват закопчаващи се тапи от двете страни на талията на вашето бебе. Имате ли проблеми със закопчаването на тези раздели? Най-вероятно е време да преминете към следващия размер. Също така трябва да проверите дали ръбът на пелената е точно под пъпа на детето ви.

– Следете за червени следи. Ако забележите червени следи около бедрата на бебето, където страните на пелената се удрят в кожата му, това е знак, че пелената е твърде малка.

Има още едно нещо, което трябва да вземете предвид. Когато пазарувате нощни пелени ,повечето родители смятат, че увеличаването на размера е по-удобно, отколкото намаляването му. Все пак трябва да сте сигурни, че пелената приляга плътно около талията и крачетата на бебето, но увеличаването на размера спрямо дневния размер на пелената на бебето ще увеличи абсорбиращата способност на нощните пелени.