Жените винаги искат да изглеждат привлекателни и това се отнася не само за излизане, но и у дома. През нощта трябва да си почивате максимално, като същевременно е важно сънят да не нарушава никакъв дискомфорт. За този период се шият нощници, от които можете да намерите голямо разнообразие в продажба. От обикновени памучни платове до съблазнителни лъжици. Видовете, предимствата и модерните модели нощни дрехи за момичета ще бъдат обсъдени по-нататък.

Историята на нощницата

Историците са открили описания на първите спални ризи в древни ръкописи. Първото споменаване е открито в писанията на древните гърци; записи са датирани от 4 век. н. NS Свободна туника, в която нямаше ръкави и имаше само една презрамка, е изобразена от художници от Италия. И така, според исторически източници, се оказа, че жените носят къси ленени дрехи, които се наричат ​​туники. Носеше го през деня и носеше подобен през нощта.

В късното Средновековие знатните дами започват да носят специални поли за сън, те са пришити от камбрик, материалът е малко събиран около врата. Подобна риза е описана в Бохемия през 1492 г.

С течение на времето дамската нощница се превърна в задължителен атрибут на всички слоеве на обществото, носеха я жени от обикновените им семейства. За благородните дами моделите се шият все по-елегантно, използват се скъпи материали, активно се използва дантела.

Сега дамската нощница е постоянен атрибут за почивка през нощта. Модните дизайнери измислят оригинални модели, като всяка година организират модно ревю с нови продукти.

Предимства на носенето на нощница

Нощниците винаги са популярни, защото комфортът на спане в тези дрехи е неоспорим. Външният вид на такова бельо се отличава със своята изтънченост, продуктът може да подчертае достойнството на фигурата и да скрие недостатъците. Има още няколко предимства на този тип облекло:

широка гама от модели и размери нощни дрехи ви позволява да изберете подходящ продукт за момиче, жена или тийнейджърски аксесоар;

комфорт при носене, бельото не пречи на движението, не притиска тялото;

женственост и стил, можете да изберете модели, които изглеждат луксозно;

разнообразието от използвани материали и цветове, всяка жена може лесно да намери идеалния вариант за себе си.

Ако не можете да намерите подходящ вариант за себе си, тогава модел на риза е лесен за намиране и шиенето няма да отнеме много време.

Сравнение на нощни дрехи и пижами: кое е по-здравословно за сън

Популярни са и пижами, които се носят като ризи не само за спане, но и за почивка у дома, защото сега изглеждат доста привлекателно. Пижами с къси панталони или панталони може да изглеждат привлекателни дрехи, но за комфорт на тялото това не е най-добрият вариант, според лекарите носенето на ризи е най-доброто за мечти. Това се дължи на следните фактори:

ако изберете правилно този елемент от облеклото, тогава тялото няма да бъде ограничено и няма да бъде упражняван ненужен натиск върху него. Ще бъде осигурена добра вентилация на въздуха;

Пижамата може да е свободна, но ластикът на шортите ще окаже натиск върху корема. Особено внимание трябва да се обърне на този момент от бременни жени, такъв ефект може да причини хипоксия и вътрематочно забавяне на растежа;

ризите за легло са по-свободни и по време на сън докосват по-малко тялото, така че сънят ще бъде дълбок, без да се събуждате поради дискомфорт. С удобни дрехи заспива по-бързо и спи по-добре. А здравият сън е гаранция за увеличаване на силата и повишаване на ефективността.

Всички тези факти са събрани чрез изследвания и имат научни доказателства.

Забележка! Учените подчертават важността на съня в термонеутрално състояние. Прегряването може да доведе до лош сън, в жегата често е невъзможно да спите, така че прекалено топлите пижами ще попречат на добрия сън. Нощницата ще бъде най-добрият вариант.