Ограничете времето си за игра до минимум.

Трябва да ограничите времето си за игра, за да избегнете пристрастяването към хазарта. Отделете няколко часа от деня си за забавни залози, но не позволявайте те да заемат повече от половината от времето ви. Все пак трябва да имате време да свършите работата си и да прекарвате време със семейството и приятелите си.

Обмислете възможността за самоизключване.

Можете да използвате функцията за самоизключване, за да деактивирате временно профила си за определен период от време. Това може да се намери в редица онлайн казина. Това е често срещана молба, отправена от играчи в казиното, които искат да намалят разходите си и времето за игра. Това им позволява да запазят контрол и да избегнат пристрастяването си към онлайн хазарта.

Колко пари трябва да заделите за банката си

Сумата, която заделяте за банката си, се определя от редица фактори, включително играта, която искате да играете, и размера на залога, който предпочитате за всеки рунд. Ако сте само случаен залагащ, малък банкрол от 100 USD ще бъде достатъчен. Ако сте хай ролер, който обича да прави големи залози, банкрол от над 10 000 долара е по-подходящ за вас.

Например, ако предпочитате да залагате по 5 долара на рунд, 100 долара в банката ви ще ви осигурят добър курс на действие и забавление.

Имайте предвид, че трябва да харчите пари само в рамките на възможностите си, за да не изпаднете по-късно във финансови затруднения. След като веднъж сте определили своя банкрол, придържайте се към него и го довеждайте докрай. Ако той вече е изчерпан, направете крачка назад и спестете малко пари за бъдещето.

Научете се да се справяте по по-здравословен начин.

По-голямата част от хората играят хазарт, за да се забавляват и да изпитат тръпката от победата. Други, от друга страна, го използват, за да се справят с негативни емоции като тъга и скука. Макар, че е добре да залагате на онлайн игри, някой от най-популярните виж тук сега, за да убиете времето си, трябва да обмислите и други, по-здравословни начини за справяне, за предпочитане такива, които не включват значителен финансов риск.

Осъществявайте контакт с хора от близкото си обкръжение.

Борбата с пристрастяването е трудна и изтощителна, но не е нужно да я водите сами. Потърсете помощ от семейството и приятелите си, за да намалите бремето си и да почерпите сили от тях.

Къде можете да потърсите помощ, ако сте пристрастени към онлайн хазарта?

Шест от десет души, които са се обадили на горещата линия на GamCare между 2019 и 2020 г., са били на 35 години или по-млади, сочат данните, събрани от благотворителната организация за хазарт. Това показва, че все по-голям брой млади хора се интересуват от онлайн хазарта.

Повече от половината от тази възрастова група се лекува от своята зависимост, според Националната служба за лечение на хазарта. В резултат на това е изключително важно да потърсите професионална помощ, преди нещата да излязат извън контрол. Вижте подробностите по-долу за някои възможности:

Направете си среща с професионалисти.

Ако изпитвате ранните признаци на пристрастяване към онлайн хазарта, не се страхувайте да потърсите професионална помощ. Можете да се свържете с някои от акредитираните организации, изброени по-долу:

– GamCare – Добре прекарано време

– Консултации в областта на хазарта.

Участвайте в групи за подкрепа.

Освен че можете да се свържете с различни организации за лечение на зависимости, можете да се присъедините и към групи за подкрепа.

В горепосочените примери са налични различни програми, в които можете свободно да изразявате чувствата си и да слушате историите на други хора. Участието в тези срещи е отварящо очите преживяване, което ще ви покаже, че не сте сами в тази борба и че в крайна сметка нещата ще се оправят.

Прекарайте добре времето си и не забравяйте да играете отговорно.

Залагането е уникално преживяване, което ще ви даде прилив на емоции и адреналин. Все пак имайте предвид, че хазартът може да доведе до пристрастяване, така че винаги бъдете наясно с действията си. Възползвайте се от тази възможност да залагате отговорно, като същевременно се забавлявате по най-добрия начин.