Банята е място, където всеки член на семейството посещава поне 2 пъти на ден. Следователно пространството трябва да бъде не само функционално, но и приятно за окото. Един от начините да създадете стилен, красив завършек е да използвате мраморни плочки.

Мраморна баня може да бъде направена по няколко начина:

Използвайте естествен камък . Той е красив, издръжлив, подходящ за мокри помещения, но скъп. За стени и подове се препоръчват 1-2 см плочи, за плот на масата вземете разрез по-дебел – 3-4 см.

Заменете с порцеланови каменни изделия . Устойчивите широкоформатни листове са отличен заместител на естествения материал. Поради минималния брой фуги, стената или пода ще изглеждат почти едно парче.

Поставете мраморните плочки . В банята това е проста опция – имитация на мрамор във всякакъв формат изглежда интересно.

Мраморните плочки в банята често се използват за декорация на стени. Освен това може да се използва един цвят или комбинация от няколко: един и същ модел ще ги обедини в едно цяло.

Мраморните плотове са друга употреба за камък в банята. Ако е направен от естествен камък, бъдете сигурни: Вашите мебели са уникални!

Предимства на мраморен плот:

Водоустойчивост. За разлика от дървото, MDF, ПДЧ, камъкът абсолютно не се страхува от вода и няма да се подуе, когато е изложен на него.

Антибактериално. Бактериите не растат на повърхността – абсолютен плюс за банята.

Наситени цветове. От бяло или бежово до тъмно – почти черно.

Мраморните плочки в банята са добри сами по себе си, но само камъкът не е достатъчен: следователно трябва да се научите как правилно да комбинирате с други материали.

За да направите интериора на банята по-уютен, добавете към него топла текстура: дърво. Можете да използвате естествено дърво (под формата на летви на тавана, мебели, огледални рамки ) или имитация на текстура (плот, покрит с филм с шарка, плочки, подобни на дърво ). Пропорциите могат да бъдат всякакви, хармонични опции – 50:50 или 70:30 – с повече мрамор.

Източник: https://faians.com/