Производителите на мебели предлагат страхотни идеи за съхранение на детски играчки. Но вие трябва да изберете онези модели, които ще са удобни за самото дете.

Така например, шкафовете за детската стая, отворените рафтове и сандъчета са чудесно средство за съхранение на всякакви забавления. Те могат да бъдат решени в различни цветове, за да играят ролята и на оригинална интериорна декорация.

Докато децата са малки, експертите съветват да съхранявате играчките им на отворени рафтове, тип стелажи. Ако са позиционирани по-високо, детето няма да може да ги достига само и така вие ще контролирате кога и с какво се играе. В допълнение към стелажа, може да закупите и цветни пластмасови контейнери – в тях сортирането на играчи е по-лесно, а и могат да се подредят в тематични групи. За да намерите по-лесно това, което търсите,  достатъчно е да залепите надпис или картинка, отговаряща на съдържанието на контейнера.

Обикновените пластмасови кофи също работят добре и могат да се използват вместо контейнери. На пазара се предлагат и специални комплекти, предназначени за съхраняване на всякакви дребни неща. Красиви, пъстри и леки, кофите нямат остри ъгли, което ги прави безопасни за децата. В същото време те са достатъчно просторни и много удобни за използване.

Ако нямате място за инсталиране на стелаж, можете да поставите контейнери и кофи на открити рафтове, монтирани по стените.

Комфортът е на първо място

Удобството е основният критерий за избор на система за съхранение на детски играчки. По правило, децата са склонни да играят само с тези играчки, които виждат. Тези, които лежат в дъното на някоя дълбока кутия, скоро ще бъдат забравени.

Затова при закупуване на мебели е задължително да се вземе предвид този факт. Височината на шкафовете трябва да бъде съобразена с ръста на детето. Тогава то ще може да си вземе само необходимото нещо от рафта и след това да го върне на мястото му.

Източник: jambo-bg.com