През тази година бяхме принудени да овладеем дистанционния режим на работа. Някои компании са организирали нещата толкова добре, технически, че са решили да оставят служителите си у дома за постоянно. И ако в офиса организацията на работното място е в зоната на отговорност на работодателя, то у дома вече е грижата на самите служители.

Ще ви кажем какви мебели са ви необходими, за да организирате работно място у дома. Няма да се изненадаме, ако отдалечената работа се превърне в добра алтернатива на офисната работа в близко бъдеще. Дори когато коронавирусът в крайна сметка се оттегли, много компании ще осъзнаят, че не се нуждаят от големи офиси и много служители ще открият, че вече не е необходимо да пътуват до работа и да бъдат в офиса всеки ден с часове. Цифровите технологии отдавна позволяват да се работи чрез интернет от всяка точка на света. И по време на самоизолацията почти всички се научиха как да се свързват дистанционно с работния процес.

Сега е моментът да създадете постоянно място за работа у дома, така че предложението за работа от вкъщи да не ви изненада. Що се отнася до създаването на работно пространство у дома, много е важно да разполагате с основни мебели, където да можете да поставите оборудването, което ви е необходимо за работа. Но първо трябва да намерите място за вашата работна станция. Определете местоположението В идеалния случай домашният ви офис трябва да бъде самостоятелна стая с врата, в която никой няма да влезе, докато работите. Повечето от нас обаче просто нямат такава стая, така че трябва да правим компромиси. Много често домашният офис става част от хол или спалня. Минималната площ за работен плот е 1 кв.м. Това може да бъде всеки ъгъл в стаята, винаги с изход. Но най-важното е, далеч от пасажите, така че никой да не тича зад вас по време на видео комуникация. 

Не се колебайте да потърсите необходимите мебели и да направите удобен и уютен офис у дома!