Картини на геометрични фигури е достоен атрибут на минималистични посоки. Дизайнерите се съветват да избират ярки платна. Черно -бели щампи или дизайн в приглушени цветове добавят тъмна атмосфера.

Изображението на неодушевени предмети върху картини носи особен чар. Изберете снимки, които правят елементите да изглеждат триизмерни и натуралистични. По -добре е да украсите кухнята или трапезарията с натюрморти. Основното правило за поставяне е, че картината трябва да виси права. Само тогава композицията ще бъде разкрита пред публиката по правилния начин.

Тапетът е самодостатъчна декорация на стените, така че също трябва да се ръководите от тях при избора на платно. С монохроматичен дизайн всичко е просто. Можете да окачите всяка картина или в рамка, или без рамка. Основното нещо е да отгатнете с цветовете.

Сладките щампи на тапета не вървят добре с картини. Струва си да опитате само ако подобна рисунка е изобразена върху платното, визуално продължавайки темата. Ако поставите платното правилно, можете да постигнете 3D ефект. Акцентният елемент ще се откроява от цялостната композиция и ще излезе на преден план.

Стените, покрити с тапети с растителни мотиви, могат да бъдат украсени с платна с изображения на подобна тематика. Тази техника е широко използвана в стилите арт деко и кънтри.

Идеалното ниво на позициониране на платното е на нивото на очите. Така че ще бъде по -удобно за вас да се възхищавате на работата и да манипулирате поставянето й на стената. Ако ще окачите няколко платна едно до друго, спазвайте разстояние 2-3 см между тях.

Ако апартаментът има високи тавани, дайте предпочитание на хоризонтални продукти. Вертикалните образци визуално ще удължат и без това впечатляващите стени.

Платна могат да се използват за украса на празни стени или свободно пространство над мебелите. Уверете се, че кантът на картината не е твърде близо до интериорните елементи – в противен случай функционалните елементи и декора визуално ще се слеят в едно цяло.