Абитуриентският грим може да бъде една от най-забавните части от подготовката за бала. Само един цвят на устните или едно докосване на пудрата са много полезни, за да накарат кожата да засияе и да покажат увереност. Изборът на красив абитуриентски грим, който да подхожда на роклята за бала, е възможност да проявите творчество и да играете с дъга от вълнуващи нюанси. Независимо дали желаете да се гримирате сами за бала, или да се обърнете към професионалист, който да направи всичко вместо вас, процесът може да бъде съвсем лесен. Изследвайте всички възможности на цветовата палитра или пък само тези, които са ви удобни, за да подчертаете очите, да подчертаете устните и да подчертаете кожата. Независимо от всичко, оставете достатъчно време за експериментиране с грима за бала и не се колебайте да попитате близки приятели и роднини за съвет.

Съвет №1 за абитуриентски грим: Подберете цветовете на балната си рокля

Абитуриентската рокля може да е първата и най-видима част от вечерната ви визия, но червилото, очната линия, коректорът и др. подсилват очарованието до максимум. Щипка блясък и малко сияние са като поръсването и глазурата на тортата, които гарантират, че всеки сантиметър от вас ще блести от началото на балната вечер до момента, в който светлините угаснат. Ако балната рокля вече блести сама по себе си с пайети, кристали или брокат, отразете част от блясъка със сенки за очи, а за останалия грим изберете по-нежни, неутрални нюанси. Нежни, светлорозови устни могат да бъдат най-подходящи. Ако обаче роклята за бала, която носите, е в монохронен цвят, като черно или бяло трябва да си поиграете с контрастите. Дръзкото червено червило прави впечатление с тези цветове на роклята и има подходящ нюанс за всеки. Ако червеното не е за вас, горещото розово и магентата също са модерни цветове за привличане на вниманието и демонстриране на кокетния ви моден усет. За светлорозовата рокля заложете и на по-светли цветове грим. Изберете приглушени розови цветове, които допълват тена на кожата, за сенките за очи и ружа, а устните направете малко лъскави, за да изпъкнат. По-тъмните червила, като бургундското или тъмнокафявото, които са наистина на мода в момента, са фантастични варианти за тъмни бални рокли.

Съвет за абитуриентски грим #2: Подгответе кожата си

Добрата предварителна подготовка на кожата ще осигури чудесна основа за целия ви грим на бала. Почистването, овлажняването и изчистването на петната е от огромно значение, тъй като позволява на кожата да зfаблести сама. Всъщност, ако балната ви рокля е дръзка, може дори да не искате да използвате много грим за бала. Прекаляването с фон дьо тени и коректори за прикриване на „проблемните зони“ невинаги е ефективно решение за справяне с малки петна или белези. Прекалено многото грим може да направи кожата да изглежда мазна или да привлече още повече внимание към съответния проблем. При наличието на толкова много прекрасни продукти за акне и белези на пазара в момента, изпробвайте няколко добре преди бала, за да откриете това, което работи за вас. По същия начин редовното използване на почистващи продукти и лосиони поддържа кожата свежа и мека. Резултатът: Гладка и здрава основа за целия ви абитуриентски грим.

Съвет за абитуриентски грим № 3: Направете пробен опит

Всичко е въпрос на проба и грешка, когато вземате решение за идеалния абитуриентски грим. Тъй като никога няма един цвят, марка или продукт, който да подхожда на всички, не само е нормално да опитате няколко от тях, но и се препоръчва. Изпробвайте няколко цвята коректор и фон дьо тен върху ръката си в магазина или със гримьорът/гримьорката, които работят там. Те дори може да имат още съвети за грима, с които да подобрите визията си в балната вечер! В някои магазини за гримове или универсални магазини служителите ще ви помогнат да изпробвате всички гримове, които искате да пробвате – от сенки за очи и спирала до червило и молив за устни. Отивате при професионалист в салон преди бала? Правилото за пробите и грешките все още важи: Уговорете си ранна консултация, за да видите какви са възможностите ви, и поискайте снимки на работата на консултанта, за да добиете представа за неговия/нейния стил. Това помага да се избегнат евентуални проблеми с абитуриентският грим в последния момент.