всички рецепти

И оризът, и млякото са богати на различни видове витамини и минерали. Ето защо, когато се консумират заедно, със или без ниско съдържание на захар, те могат да подпомогнат възстановяването на клетките и свежестта на кожата.

Комбинацията от кремообразност и аромат на канела ще ни върне в детството. Един от най-ранните ни спомени е как бабите ни приготвяха мляко с ориз за десерт за всички нас.

Не се отчайвайте, ако не се получи както трябва от първия път. Бъдете постоянни и ще видите как малко по малко ще успеете.

Как да си направим оризов пудинг стъпка по стъпка

1.Сложете литър и половина студено пълномаслено мляко, 20 грама масло, пръчка канела, кората на един лимон и малка чаша ориз (85 грама) в тенджера (без да включвате котлона).

-Съвет: Когато обелвате кората на лимона, се уверете, че вътрешната част на кората е възможно най-белезникава, тъй като тя е кисела.

С ножа за зеленчуци можете да нарежете кората много добре наведнъж (под формата на спирала), Ако не сте толкова сръчни с ножа за зеленчуци, можете да използвате белачка за картофи.

2. Сега сложете всичко в тенджерата и я поставете на силен огън. Варете за около 10 минути.

-Съвет: Използвайте висока тенджера, сместа не достига една трета от общото количество в тенджерата, но при висока температура млякото се надига и шупва. Трябва да бъркате с лъжицата , за да не залепне оризът, да пусне нишестето и да остане по-кремообразен; а също и да намаля млякото, за да не излиза.

3. Намалявате котлона и оставяте на тих огън още 20 минути.

4 . Пет минути преди края сипвате две малки чаши захар (170 грама).

-Съвет: Последно разбъркване! Сега трябва да разбъркате добре. Ще видите, че сместа започва да се сгъстява, но все още е течна. Не се притеснявайте, защото когато се охлади, ще се сгъсти много.

5. Изсипете я в купа и отстранете лимона, за да не стане горчив, и пръчицата канела, която вече е свършила работата си по придаване на аромат.

6. Оризовият пудинг вече е във купичките. Оставете да изстине и след това го приберете в хладилника да стегне.

След като го извадите от хладилника, ще имате вкусен, традиционен и лесен за приготвяне десерт, готов да зарадва вкусовете на семейството и приятелите ви.