Белите дробове на децата са уязвими към възпаления и инфекции поради малкия си размер. Подуването на дихателните пътища също е по-сериозно при малки деца. Освен това, тяхната имунна система все още не е напълно зряла и следователно е по-малко ефективна. Ето защо е важно да вземете предпазни мерки, за да поддържате белите дробове на детето си здрави.

Едно нещо, което може да предприемете като мярка е да закупите имуностимулант или хранителна добавка. https://www.mirtamedicus.com/product/bronhovital-kids-imuno/  – на следния линк, бихте могли да откриете добър пример за такъв.

Астма

Защитата на белите дробове на вашето дете е важна за цялостното му здраве и благополучие. За щастие има няколко прости мерки, които можете да предприемете, за да защитите белите дробове на вашето дете. Първо, не забравяйте да защитите детето си от всякакви действия, които могат да причинят респираторна инфекция. Кашлицата и хриптенето са често срещани признаци на респираторни проблеми при децата. Ако тези симптоми продължават за продължителен период от време, детето ви може да развива астма или сериозна респираторна инфекция.

Пневмония

Здравето на белите дробове на детето е много важно. Има няколко начина да поддържате белите дробове на детето здрави, от избягване на инфекции до осигуряване на точните ваксинации. Ваксините могат да помогнат за предотвратяване на много различни видове белодробни заболявания. В допълнение към правилните ваксинации, можете да храните детето си със здравословни храни, които помагат за защита на белите му дробове. Тези храни включват плодове, зеленчуци, леща, цвекло и кисело мляко.

Прах

Излагането на високи нива на прах може да повлияе на белодробната функция на вашето дете. Излагането на прах през зимните месеци може да причини влошаване на белодробната функция, отколкото през летните месеци. Но в района на Аралско море прахът не е основният определящ фактор за белодробната функция.

Ранно пасивно пушене

Пасивното пушене е вредно за здравето на вашето дете – особено ако е малко. Трябва да възпрепятствате пушенето в дома си и никога да не позволявате на детето си да пуши. Въпреки това не е необичайно децата да започват да пушат в ранна възраст – почти половината от гимназистите и двама от всеки 100 ученици в средното училище съобщават, че са пушили през последния месец на 2015 г. Факт е, че ако детето ви започне да пуши на млада възраст, то вероятно ще прерасне с този навик – почти половината от всички пушачи са започнали да пушат преди 21-годишна възраст.

Замърсяване на въздуха

Като родител трябва да се уверите, че развитието на белите дробове на вашето дете не е засегнато от замърсяването на въздуха. Белите дробове са особено уязвими по време на тяхното развитие и това може да доведе до респираторни проблеми по-късно в живота. Добрата новина е, че има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сведете до минимум излагането на вашето дете на замърсяване на въздуха.

Физическа дейност

Редовната физическа активност е важна за растящите деца, защото помага за развитието на мускулната сила и растежа на костите. Освен това помага за предотвратяване на затлъстяването при децата и сърдечно-съдовите заболявания. Всъщност физическата активност също е ценна стратегия за поддържане на белите дробове на вашето дете здрави. Въпреки това повечето проучвания за ефектите от физическата активност върху здравето на белите дробове са фокусирани върху възрастни, а не върху деца. Поради това резултатите често са двусмислени. Но това не означава, че физическото натоварване е по-малко важно за малките.