Използвайте малко парче тел, за да приберете цилиндъра на ключалката.

Един от най-разпространените начини за изваждане на счупен ключ от ключалката е да приберете цилиндъра в ключалката. Можете да направите това, като вкарате малко парче тел през отвора за ключалката. Може да се наложи да огънете телта, така че да има кукичка в края, за да ви помогне да я вкарате в ключалката. Внимавайте да не счупите механизма вътре в ключалката, като оказвате прекалено голям натиск върху телчето. След като проводникът е в ключалката, трябва да можете да го завъртите обратно към външната страна на вратата. Това трябва да прибере цилиндъра и да освободи счупения ключ. След като изтеглите цилиндъра, внимателно извадете телта от ключалката и опитайте да завъртите ключа отново.

Опитайте друг ключ от ключодържателя си

Ако имате друг ключ като счупения, можете да опитате да отстраните счупения ключ с него. Идеята тук е да използвате напрежението на ключа, за да извадите заседналия. Трябва да видите, че счупеният ключ се придвижва леко към външната страна на вратата. Опитайте да завъртите ключа и ако това не се получи, можете да опитате да регулирате напрежението и разположението на ключа върху счупения ключ, докато той се освободи. Ако вторият ключ все още не работи, тогава ще трябва да опитате следващия метод.

Обадете се на ключар

Ако счупеният ключ е заседнал в ключалката и по никакъв начин не успявате да го извадите, то е време да се обадите на ключар. Да се доверите на качествени ключарски услуги може да бъде най-доброто решение.

Счупен ключ в ключалката може да бъде стресираща ситуация, особено ако не знаете какво да правите. Но не се притеснявайте! Има много методи, които можете да опитате, за да извадите счупен ключ от ключалката. Най-добрият метод за вас ще зависи от вида на ключалката и вида на счупения ключ. Първо трябва да започнете с най-простите методи и да преминете към по-сложните, само ако те не помогнат. Надяваме се, че някой от тези методи ще ви помогне да се върнете в дома си в спешна ситуация. Запазете спокойствие и би трябвало да успеете да се измъкнете от ситуацията без особени проблеми.