Всеки година данъчните закони се променят, оставяйки много хора объркани, когато се стигне до финансови решения като продажба на инвестиционен имот или търсене на данъчно облекчение за домашен офис. Счетоводните фирми са в крак с новите данъчни закони и много от тях предлагат финансови консултации, както и помагат на физически лица и малки предприятия да изготвят бюджети и да определят финансови цели. Независимо дали имате нужда от някой, който да се занимава със седмичното изплащане на заплати, или просто искате надеждни данъчни съвети, ще бъдете по-доволни от избора си, ако следвате тази статия.

Фактори, които да вземете предвид:

Хонорари

Счетоводните такси варират в зависимост от фирмата. Някои счетоводители начисляват фиксирана такса за всяка услуга, като например подаване на данъчна декларация, изготвяне на отчет за печалби или загуби. Други фирми таксуват на час, а всяко телефонно обаждане до счетоводителя ще ви струва допълнително.

Специализация в бранша

Счетоводителите често се специализират в определени бизнес области, за да предложат на клиентите си по-добро обслужване. Данъчен специалист за търговията на дребно може да не е от полза за земеделски стопанин, колкото счетоводител, който е специализиран в работата със селскостопански компании.

Консултация и Съвети

Някои счетоводни фирми предлагат съвети кога да закупите оборудване и как да водите финансови отчети, докато други просто съставят необходимите финансови отчети, но предлагат минимални консултации. Количеството съвети, от които се нуждаете или искате, зависи от вашите финансови познания и опит. Ако се нуждаете от повече помощ, изберете фирма, която предлага задълбочени финансови консултации.

Ниво на обслужване

Ако имате нужда от пълни счетоводни услуги, потърсете пълнофункционална счетоводна фирма. Счетоводна фирма, която няма счетоводители, ще ви таксува повече, ако дипломиран експерт-счетоводител се занимава с рутинни задачи по счетоводство.

Лична връзка

Някои клиенти са доволни да се срещат със своя счетоводител веднъж годишно, за да подадат данъчна декларация. Други имат чести бизнес въпроси, които изискват незабавни отговори. Разберете дали вашият счетоводител е на разположение по телефона или ще трябва да си уговорите час, за да го посетите лично. Можете да наемете най-скъпата счетоводна фирма в града, но ако не се чувствате комфортно да обсъждате финансите си с тях, не получавате услугата, от която се нуждаете.

Допълнителни съвети

Поискайте препоръки: Попитайте приятели, семейство и колеги за техните счетоводни фирми. Проверете онлайн: Прочетете онлайн отзиви.