Купуването на дрехи онлайн винаги е много удобно и просто. Има обаче някои нюанси. Например, много жени се сблъскват с проблема да изберат размер и да придобият неща, които са или твърде големи, или твърде малки. За да предотвратите подобни любопитства, първо трябва да измислите как да изберете размера на дрехите в онлайн магазина, а след това да се задоволите с приятни покупки. При поръчка на дрехи през електронната мрежа винаги има определен риск, но повечето сайтове предоставят възможност за връщане или замяна на стоките, които не са паснали на купувачите. Разбира се, по-добре е да изберете надеждни магазини с добри отзиви и препоръки. Пазарувайки онлайн, ще спестите време и пари.

Във виртуалните магазини, за разлика от физическите, най-често се представя цялата продуктова линия, включително аутлет модели.

Дори ако всички дрехи, които имате у дома, са 46 размера, това не е гаранция, че артикулът, избран в онлайн магазина с такъв надпис върху етикета, е идеален за вас. Различните производители имат различни размерни таблици. Следователно, трябва внимателно да измерите параметрите си.

Най-добрият вариант е да разрешите на професионалистите във физическите магазини да направят измерванията върху тялото ви с шивашки метър, но ако това не е възможно, попитайте някой от членовете на семейството ви удома. В края на краищата, в процеса на измерване трябва да стоите възможно най-равномерно и естествено, без да прибирате корема си и без да разпъвате раменете си до максимум. Уверете се, че сантиметърът не провисва или обтяга твърде силно върху тялото: такива измервания няма да бъдат напълно точни. Необходимо е да се измери обиколката на талията, гърдите, бедрата и ханша. Лентата трябва да премине през най-обемните точки. Трябва да направите измерванията с тънко облекло или по бельо.

Препоръчително е да правите измервания всеки път, преди да купите дрехи от онлайн магазин, особено ако не го правите много често. Това е така, защото понякога можете незабелязано да наддадете или свалите няколко килограма.

Вашият външен вид и степента на комфорт при носенето на вашите дрехи зависи от това дали сте закупили правилния размер дрехи. Ето защо, когато купувате неща от онлайн магазините, трябва внимателно да проучите методологията за тяхното определяне. Това ще намали до минимум шанса за неуспешна покупка.