Преместването от една къща в друга, независимо дали на национално или международно ниво, изисква някои основни помещения, така че всичко да върви възможно най-гладко и нашите вещи да пристигнат в едно цяло. 

Едно преместване може да стане много стресиращо, когато не се вземат необходимите мерки за избягване на удари и драскотини по мебелите. Така че, независимо дали ще наемете професионалните услуги на фирма за преместване и складиране или ще решите да извършите целия процес сами, следните предложения ще ви бъдат от голяма полза.

Съвети за защита на вашите мебели и поддържане на ред

Опаковането на нашата декорация обикновено е една от най-досадните задачи, но необходима при преместване. И не е достатъчно да съхраняваме вещите си в затворени найлонови торбички. Тъй като е най-вероятно мухълът да се появи поради влажността. Ето защо е изключително важно да се научите как да защитавате мебелите по правилния начин, за да избегнете злополуки.

 1. Вземете необходимите материали

За да предпазим максимално всички мебели, било то шкафове, рафтове, столове, бюра, дивани, холни маси и уреди, първо трябва да се снабдим с всички материали, които ще ни помогнат да ги защитим по време на преместване.

Поради това не е необходимо само да закупите подсилени картонени кутии с различни размери, за да опаковате най-леките вещи. Но също така и мехурчета и фолио за деликатни парчета, опаковъчна лента за подсилване на сигурността и дори защитни одеяла за особено чупливи мебели .

 2. Възползвайте се от пространството

Преди да започнете да опаковате и предпазвате мебелите си за преместване, почистете ги внимателно и разбийте тези, които са по-лесни за преместване, на части . Не забравяйте да ги снимате или да ги заснемете на видеоклип, за да знаете как да ги сглобите отново и внимателно да съхранявате всички гайки и болтове.

Ако не можете да разглобите мебелите си, като например някои шкафове, закрепете всички чекмеджета , които могат да паднат и да се счупят по пътя, с тиксо. Това ще бъде от голяма полза за оползотворяване на пространството и улесняване на бъдещ транспорт.

 3. Опаковайте и защитете вашите мебели според вида им

Опаковането на всички мебели преди преместването по правилния начин помага да ги предпазите от удари или драскотини, които могат да възникнат по време на транспортиране. Въпреки това е необходимо да ги защитите според вида им, както следва.