Една силна жена има меки страни. Тя знае, че е уязвима и може да плаче, когато я боли. Тя може също да сподели някои от личните си борби с близки приятели. Силният човек не се страхува от своите слабости. Когато изпитва болка, тя ще покаже слабостта си пред близък приятел.

Да бъдеш настоятелен

Да бъдеш уверен може да бъде овластяваща, въздействаща и игрива черта. Въпреки че в началото не е лесно, настоятелността е от полза както в професионална, така и в лична среда. Може да привлече нови приятели, да подобри взаимоотношенията и да повиши самочувствието. Асертивността също може да увеличи увереността ви и да привлече мъже и жени, с които бихте искали да прекарвате време.

Въпреки че много жени се страхуват да бъдат възприемани като агресивни или властнически, има положителна страна да бъдеш настоятелен. Асертивността ви помага да получите уважение и ясно да съобщите вашите нужди и граници. Всъщност е по-лесно, отколкото си мислите. Според „Psychology Today“ асертивността е способността да отстояваш правата си, без да правиш компромис с ценностите или добродетелите си.

 

Да бъдеш независим

Жените, които са независими, обикновено са по-силни от тези, които са зависими от другите. Те имат по-високо самочувствие и самоувереност. Често са по-иновативни и креативни. Държат на своя стил и обръщат внимание на впечатляващия външен вид. Едни маркови обувки, качествени дрехи, маркови очила или подходящи стилни часовници Fossil, са правилните послания. Този вид жени, също така са по-склонни да бъдат успешни и да имат дълготрайни връзки. Мъжете също ценят независимите жени. Тази сила обаче може да бъде разбрана погрешно.

Най-важната предпоставка да бъдеш независима жена е самоуважението. Когато жените имат малко или никакво уважение към себе си, самооценката им ще пострада. Това се дължи на определени поведенчески модели, които могат да ограничат силата на жената.

Поемане на отговорност за действията

Важно е да поемете отговорност за действията си. Хората, които не изразяват чувствата си и не признават грешките си, не печелят уважението на другите хора. Поемането на отговорност също показва съпричастност и състрадание към другите. Поемането на отговорност може да ви помогне да развиете силно партньорство с другите.

Поемането на отговорност е съществена част от здравата връзка. Показва на партньора ви, че отговаряте на ролята си и го насърчавате да бъде открит и честен с вас. Поемането на отговорност за вашите действия ще доведе до доверие и надеждност.

Забавление

Забавлението е ключов елемент от всеки здравословен начин на живот, така че е жизненоважно за жените да отделят време за забавления. Подобрява самочувствието, щастието и увереността на жената. Докато жените се различават в дефиницията си за забавление, мнозина са съгласни, че жената трябва да може да идентифицира дейности, които я карат да се чувства добре и щастлива. Забавлението е важно за жените, защото им помага да се свържат със себе си и с другите.

Не е лесно да се изследва забавлението с помощта на стандартизирани научни методи, така че повечето от това, което знаем за забавлението, идва от наблюдения и по-малко строги проучвания. Въпреки това има някои изследвания, които индиректно свързват забавлението с положителните емоции.