За да си осигурите желаната светлина в помещението се налага използване на щори, които се предлагат в най-голямо разнообразие – римски, плисе, японски, роло. При това многообразие е необходимо да сте наясно какво точно търсите – пълно затъмнение, разсеена светлина, полупропускливи изделия.

Плисе щорите са добър вариант за декориране на прозорците. Те се предлагат и като вариант „ден-нощ”, при което се осигурява различна степен на светлина в помещението. Доброто съчетаване на полупрозрачна и затъмнена тъкан позволява да се ползват и като красиви завеси. Плътността на материите също е различна – плътна светлонепропускаща и много лека, която пропуска и разсейва светлината, създавайки комфортна светлина в помещението, защита от преките слънчеви лъчи и нежеланите съседски погледи.

През деня може да се пусне разсеената светлина, а вечер да се осигури интимна остановка. Преместването на завесите позволява да се предпазите от слънцето и любопитните погледи точно толкова, колтото желаете. По структура платното на плисе щорите се разделя на обикновено и гофрирано. Гофрираната част осигурява максимална защита от слънцето.

Каквито и да са плисетата, те се закрепват към метални профили. Обикновено те се изработват от алуминий. Плисе щори може и сами да си изработите. В магазините се предлагат както тъкани на плисета, така и плисирана хартия.

Поддръжката на този вид изделия не изисква нещо специално. При нужда от пране то се прави ръчно с прах за ръчно пране. При сушене плисетата се запазват и не се налага да се гладят – всички операции се правят с нагънати плисета. Трябва да се внимава когато се ползва задвижване с електричество за дистанционно управление. Ако се намокри, то устройството излиза от строя. Металните профили могат да се измият, защото алуминия не корозира от влагата. След изсъхване плисе щорите се монтират много лесно, както лесно се свалят.

Предлаганите различни по дизайн плисе щори са предпочитани от много клиенти, заради техните практични качества. Те предават нежна светлина или интимна тъмнина в зависимост от нашите потребности. Красиви и практични, те са винаги желани. Има ги в търговската мрежа, както и в онлайн предложенията. Каталозите в интернет могат да ви задоволят в търсенето.