Ако денят на преместването ви наближава, вероятно вече сте подложени на голям стрес. Дори и да сте отделили време за опаковане и подготовка на вещите си, ако сам планирате всичко свързано с преместването си нещата, които могат да се объркат са толкова много.

В резултат на това може би обмисляте да наемете професионални хамали, вместо да се справите сами. Ако се колебаете дали да наемете фирма за преместване, която да ви помогне, прочетете статията ни, за да видите дали си заслужава.

Преместването ви ще бъде извършено по-бързо

Ако се опитвате да се преместите сами, това може да ви отнеме няколко дни или дори седмици. Вероятно ще отнеме повече време, отколкото сте очаквали, между опаковането, организирането и след това самото преместване. Преместването може да се проточи цяла вечност или поне да ви се стори, че е така.

От друга страна, хамалските фирми знаят как да ви помогнат да се преместите бързо, защото разполагат с персонал от ефикастни хамали, които са съсредоточени изцяло върху вашите нужди. Една първокласна услуга за преместване ще ви помогне и ще планира как и кога ще бъде извършена всяка част от процеса на преместване. В зависимост от количеството предмети, които трябва да преместите, професионалните хамали могат да свършат всичко в рамките на една събота, без да ви се налага да си мръднете пръста.

По-добра защита на вещите ви

Когато премествате множество предмети за кратък период от време, съществува риск някои от тях да се повредят. Може да се блъснете в рамка на врата и да счупите крак на стол или да изпуснете на пода кашон, пълен с крехки предмети.

Опитните хамали знаят най-добрите начини за преместване на голямо количество вещи, без да счупят нищо. Те се отнасят със специално внимание към предметите, обозначени като „крехки“, и разполагат с материали за опаковане на по-големи предмети като мебели и телевизори, за да ги предпазят от повреда. Освен това професионалните преносители разполагат с необходимото оборудване за правилно преместване на големи предмети, като колички, рампи и подемници. Ако се премествате сами, ще трябва да наемете всички тези инструменти.

Предотвратява изгубването на предмети

По време на преместването има много хаос и е лесно да изгубите следите на една или две кутии, когато се справяте сами. Част от услугите на професионалните хамали обаче е воденето на опис на кашоните и вещите, за да се гарантира, че всичко ще стигне до новото място. Ако се нуждаете от допълнителна помощ при изготвянето на списъка на вещите, които вземате със себе си, помислете за наемане на организатор на преместването, който да следи за подробностите.

Спестява време и енергия

Нека си признаем: преместването (обикновено) не е разходка в парка. То е изморителен труд и има привидно безкраен списък със задачи за изпълнение. Така че защо да не наемете някой друг да го направи вместо вас?

Помислете за всичко, което бихте могли да правите, докато професионалните хамали се трудят усилено да преместят вместо вас. Можете да се насладите на процеса на преместване със семейството и близките си, като се сбогувате с предишните съседи, разгледате новия квартал и довършите задачите по почистване в последната минута. Всички тези варианти звучат много по-добре от товаренето на кашони и мебели в камион за преместване.