За смяна на щрангове не се мисли и говори в новите кооперации, но не така стои въпроса в жилищните сгради, построени преди повече от 50 години. За изграждане на тръбопроводите са използвани метални тръби, които в продължение на всичките тези години са корозирали.

Ръждата е свършила своята работа – тръби със запушени отвори, шупли по повърхността, с една дума всичко, което е причина за многото проблеми по всяка от системите. Водата е с влошено качество, дебита е намален и едва достига високите етажи, а отпадните води се оттичат бавно. Появилите се течове могат да причинят и наводнение, което е свързано със загуба на средства и нерви. За решаване на всички тези проблеми е нужно да се направи смяна на щрангове. Това е лесна работа, ако всички собственици са на едно мнение – премахване на всички хоризонтални и вертикални тръби, обща собственост и поставяне на нови с по-добри качества.

За цялостна смяна на щрангове ще ви трябва фирма за ВиК услуги, защото това е работа за професионалисти. С помощта на интернет или чрез познати направете своя избор на фирма и започнете този неотложен ремонт. Специалистите от фирмата ще ви информират за плюсовете и минусите на различните видове тръби. Вие, след като се съобразите с наличните средства, ще направите своя избор.

Предлаганите полипропиленови тръби са с добро съчетаване на цена и качество. Това са все повече използваните тръби, защото те не корозират, а това осигурява дългото им ползване. Освен това те са с гладка повърхност, не задържат отпадъци, имат добър външен вид, лесно се работи с тях и са много леки, за разлика от металните. Добре е да се ползват материали от един и същ производител.

Смяната на щрангове ще приключи бързо, защото всяка фирма прави добра организация на работата си. След като се знае обема на работа, ръководството преценя с колко работника ще приключи ремонта в рамките на работния ден. Целта е водата да бъде спряна за кратко, а освен това прах и шум ще има само в този ден. След приключване на работата по смяната на щрангове, работниците ще почистят всички стари метални тръби и строителните отпадъци.