Малката баня може да бъде истински проблем, ако не знаете характеристиките на нейния дизайн и тайните, използвани от професионалните дизайнери.

Препоръки за декориране на малка баня

Дизайнът на малка баня от 2 кв.м. Без използване на теоретични познания може да се окаже изключително неергономичен, затова препоръчваме да използвате съветите на професионалистите:

Планиране. Дизайнът на банята (декорация, подреждане на мебели) първо се разработва на хартия, като се вземат предвид всеки сантиметър. Едва след това започват ремонтни дейности.

Визуално увеличение. Можете да направите малка баня по-просторна с декорация на стени в светли цветове, отразяващи повърхности (огледало, лъскав опънат таван или фасади), ярко осветление.

Ревизия. Площта на банята 2 квадратни метра е много малка. Следователно всичко, което може да бъде изхвърлено, трябва да бъде премахнато оттук: например прехвърлете пералнята в кухнята.

Спестяване на пространство. Съществуват компактни видове мебели и санитарен фаянс за малки бани: те заемат по-малко място, като същевременно остават функционални. Например пералня може да се постави под мивка със специален сифон.

Дизайн. Посоката на стила трябва да бъде избрана на етапа на проектиране. Оптималният дизайн на малките бани е минималистичен, модерен, високотехнологичен. Едноцветен завършек, използването на пластмаса, стъкло и огледала, отхвърлянето на декора или използването му в минимално количество, ще отразят най-добре външния вид на вашите 2 квадрата.

Циркулация на въздуха. В просторни помещения въпросът за вентилацията все още може да бъде оставен на случайността, в малките стаи той е доста сериозен. Трябва незабавно да организирате излизането на горещ въздух, така че в бъдеще да не се налага да се справяте с гъбички или плесени.

Светлина в интериора на банята 2 кв.м. играе една от най-важните роли. Единична приглушена крушка може да съсипе дори и най- красивата бяла баня, докато яркото осветление ще превърне 2 кв.м. от тъмен килер в удобна баня. Най-подходящият вариант е мощен диоден плосък полилей.

Източник: Плочки за баня