С течение на времето хората започнаха да използват електронни цигари, които заместват истинските и имат по-безвредно действие. През годините обаче като че ли модата на този вид пушене отмина, а в интернет се появиха десетки, та даже стотици статии, в които се твърди, че електронната цигара може да бъде и опасна за здравето. Истината обаче е по-различна и се касае до положителния ефект от електронните устройства за пушене, които рефлектираха върху милиони  потребители в цял свят. В тази статия ще навлезем в темата още по-дълбоко.

Колко вредни са електронните цигари?

В някои електронни медии се появиха публикации за опасността от ароматите, с които са заредени нетютюневите устройства за пушене. Плодовите нюанси и класическият вкус водели до пристрастяване, според част от експертите. Последните са на мнение, че ако ароматизираните електронни цигари се забранят, то тогава пушачите могат да се върнат към вредните навици. Нещата обаче са много по-различни и трябва да бъдем реалисти.

Пушенето на електронни цигари отказа много пушачи от опасния за живота порок. В наши дни се предлагат различни модели – с дим или без дим, както и голям набор от безвредни вкусове. Разбира се, електронната цигара, трябва да идва със съответния сертификат за качество до крайния клиент, за да се избегнат дефекти, наранявания или вредни емисии за здравето.

Димът, който се изпуска от имитацията на цигара, бил вреден, според тесен кръг от специалисти. Те говорят за наличие на канцерогени и токсини, но ако сравним тяхното количество, с това при истинските тютюневи изделия, ще стигнем до извода, че електронните аналози са в пъти по-безвредни, и дори могат да бъдат полезни за много от ползвателите.

За кой се препоръчва електронната цигара?

Заклетите пушачи, които поглъщат голямо количество катрани и никотин всеки ден, трябва да имат предвид, че увреждат сериозно белите си дробове. Тютюнопушенето може да доведе до смърт или опасни заболявания. В този ред на мисли се препоръчва да се ориентирате към висококачествените електронни цигари на пазара, с чиято помощ ще пушите в по-безопасна среда. Още повече, че съществуват аромати, които са много близки до този на никотина.

При положение, че нямате волята и силите да се откажете от вредния навик да пушите, не се колебайте да се ориентирате към оригиналните предложения на електронни цигари и наргилета. Те със сигурност ще спомогнат да се движите по правия път и да загърбите вредния порок да пушите истински цигари. След време дори няма да си спомняте за този толкова отровен и опасен навик, който в повечето случаи води до бавна, но сигурна смърт.