Ако сте обложени с фиксирана сума върху записания доход и вземете паричен заем, трябва да обърнете специално внимание на параметрите на задължението, по-специално на общите му разходи или нивото на годишния реален лихвен процент.

   Освен това проверете дали еднократният заем изисква предоставяне на специални сертификати в допълнение към тези, включени в каталога на обикновените прикачени файлове към заявлението. Разберете как ще се изчисляват доходите ви с фиксиран данък – какъв процент от отчетения доход ще се счита за ваш реален доход и ще се вземе предвид при изчисляване на капацитета.

Ипотека и еднократна сума

   Използвате ли фиксирана ставка за облагане на доходите си, а ипотеката е вашата цел, когато кандидатствате в банката? Разберете дали имате шанс да поемете такъв ангажимент на еднократна сума.

  Имате работа със заем със специално предназначение, например за закупуване на жилищен имот. Изисква сигурност под формата на вписване на ипотека за дадена банка в поземления и ипотечния регистър. Няма да е по-различно, ако сте еднократна сума. Имате обаче някои ограничения за размера на задължението. Следователно трябва правилно да направите избора на оферта за заем в зависимост от начина, по който ще се изчисляват доходите ви на базата на еднократния доход на компанията.

  По принцип може да се приеме, че тези еднократни суми, които използват възможно най-високите ставки на еднократни суми, 17 и 20 процента, ще имат по-голям шанс за положителен отговор на заявление за ипотека. Защо се случва това? Тъй като в такава ситуация банките оценяват доходите на около 70 процента.

   Ситуацията е различна в случая с компаниите, които използват ниски преференциални фиксирани ставки, защото те имат само 25 процента. доходът ще се третира като доход за изчисляване на капацитета. Както може би се досещате, в този случай е трудно да разчитате на теглене на ипотека с голяма стойност.