Дизайнерите предлагат много стилове на мъжки тениски. Те се различават по кройка, дължина, дизайн на изрязване, декоративни елементи. Това дава възможност на всеки мъж да избере интересен вариант, като вземе предвид неговите предпочитания и характеристики на тялото.

Характеристики на мъжките тениски

Основната разлика между мъжките и дамските тениски е сдържаността на дизайна. При тяхното проектиране се използват по-малко фитинги. Дрехите рядко са украсени с копчета, ципове или други закопчалки.

Също така, мъжките тениски са по-рядко украсени с бродерия или апликация. В същото време те често се допълват с различни надписи – спортни лога, дати, цифри, имена на марки.

Класически

Традиционните модели се характеризират с права кройка и къси ръкави. Този модел има свободен крой. Въпреки това, когато купувате, си струва да се уверите, че не виси като безформена качулка. Такива модели най-често се избират за създаване на ежедневни лъкове. Те се вписват добре със спортни композиции.

Вталени

Това е добър модел за тези със слаба, атлетична фигура. В други ситуации са подходящи свободни класически тениски, които ще помогнат да се скрият недостатъците на физиката.

V-образно деколте

Тази редовна кройка допълва добре прилепнали парчета. В дизайнерските колекции има много тънки ленени тениски с триъгълно деколте. Те са особено приятни в горещо време. Дълбоко деколте ще подхожда на смели мъже. Драпираното деколте се счита за модерна тенденция.

Свободна тениска

Моделите със свободна кройка са модна тенденция. Продуктите със спуснати рамене изглеждат малко небрежни, което ви позволява да подчертаете бруталността на собственика. Интересна новост са издължените модели до средата на бедрата. Продуктите с асиметрично дъно изглеждат не по-малко оригинални. Стилистите предлагат на модниците да обърнат внимание на многопластови модели и необичайни комбинации от тъкани и текстури.

С качулка

Такива модели се вписват идеално в образите на рапърския стил. Комбинират се добре с джъмпери. Тези дрехи могат да се носят с модерни шорти и дънки. Плътните памучни дрехи предпазват от студа. Те могат да бъдат съчетани с тънък горнище.

С яка

Този стил първоначално е създаден за спорт. Но днес често се използва за създаване на ежедневни композиции. Дизайнерите предлагат много цветове – бяло, люляк, оранжево. Контрастните комбинации от яка и продукт изглеждат стилно. Често поло са украсени с щампи. Монохромни модели с неутрални цветове се вписват добре в бизнес стил. Те могат да заменят офис ризи.

С принт

Модел, украсен с футуристични щампи, необичайни рисунки, графични модели, ще ви помогне да изглеждате стилно и да се откроите от другите. Флоралните модели ще подхождат на шокиращи момчета. Продуктите, украсени със знамена и други символи, не излизат от мода. За плажна почивка са подходящи модели в морски стил. Те могат да бъдат украсени с ярки рисунки или забавни надписи.

С надписи

Всяка колекция съдържа интересни модели с различни надписи. Облеклото може да бъде украсено с лого на спортни компании или имена на дизайнери. Мъжете с чувство за хумор избират продукти, допълнени от забавни надписи. Любителите на спорта ще намерят интересни модели с името на играч от любимия им отбор.

С какво да носите тениска

Когато избирате модерни комбинации, имайте предвид стила на тениската. Поло изглеждат добре с ежедневно облекло. Тези модели могат да се носят с чинос. Комбинират се добре с шорти и блейзъри в спортен стил.

В този случай си струва правилно да комбинирате нюанси. Комбинацията от тъмен горнище и светло долнище е универсална. Когато комбинирате поло с яке или яке, можете да изберете една цветова схема или да използвате контрастни тонове.

За ретро визия изберете поло риза с контрастираща яка. Моделът може да бъде декориран с ивици на гърдите. Това нещо трябва да се пъхне в панталони. Кожен колан ще завърши композицията. Меките мокасини са подходящи за обувки.

За да създадете композиция в ежедневен стил, важно е правилно да комбинирате стилове и нюанси. Бяла тениска в квадрат стои добре със сиви или бежови чинос. Може спокойно да се комбинира с прави сини дънки.

Допълнете тази визия с велурени ботуши. За по-студено време е подходящо спортно яке или класическа жилетка. Широкият, свободен крой може да се носи с черни панталони. Могат да бъдат изработени от деним или други плътни тъкани. Също така, тези модели се съчетават добре с къси шорти или класически дънки. Слипоните или маратонки ще завършат лъка.

Модерните стилове могат лесно да се комбинират с модерната тенденция на този сезон – къси шорти. Много дизайнери предлагат напълно да се откажат от панталоните. Шортите могат да бъдат изработени от лаконичен плат от сдържан цвят или украсени с необичаен принт. Комбинирайте ги с поло риза. Тя може да бъде едноцветна или с матов модел.