Еднократната сума е един от методите за облагане с данък върху доходите на физическите лица. Предприемачите на еднократна сума могат да разчитат на вземане на паричен заем или дори ипотека. Те обаче трябва да са наясно, че след поемането на паричен ангажимент с еднократна сума тяхната кредитоспособност потенциално ще бъде по-ниска, отколкото ако са били облагани с данъчна скала.

   Предприемачите трябва да уреждат сметки в данъчната служба за приходите или доходите, които получават, в зависимост от избрания метод на данъчно облагане. Един от тях е еднократна сума за отчетените приходи, а данъкоплатците, избиращи тази форма на плащане на данък върху дохода на данъчната служба, се наричат ​​еднократни суми. Използва се и от някои физически лица, например под наем на апартаментите им. Ще можете ли да изтеглите паричен заем от банката, ако доходите ви се облагат съгласно правилата, приложими към регистрираната еднократна сума? Как се изчислява капацитетът тогава?

Паричен заем на еднократна сума – с какво се характеризира?

   Физическите лица, независимо дали управляват бизнес или наемат апартамент, имат право да избират фиксирана форма на данъчно облагане с данък върху доходите на физическите лица. Това е изгодно, тъй като опростена форма за лица, ангажирани в индивидуална бизнес дейност или за партньори в партньорства. Фиксираната ставка също така позволява данъчно облагане на частния наем . Ако някой реши да облага с еднократна сума, той плаща такса върху основата, съставляваща дохода от дейността, освен това този данък не може да бъде намален от разходите за получаването му.

  В тази ситуация на практика няма противопоказания за успешно подаване на заявления за паричен заем на еднократна сума. С какво се характеризират? На първо място, режимът на оценка на вашите способности. Получаването на заем на еднократна сума ще бъде по-трудно, отколкото в случай на получаване на данък, облаган по общи правила, съгласно двустепенна прогресивна данъчна скала с подобно ниво на печалба.

  Откъде идват такива несъответствия? Тъй като банките, когато издават задължения на еднократни суми, вземат предвид само определена част от дохода, която се определя като доход, при изчисляване на тяхната кредитоспособност.

Източник: https://kreditolandia.net/